10. apríla 2018

Kvetiny, ktoré vám pomôžu rozkvitnúť

Každá žena túži byť krásna a udržať si svoju mladosť čo najdlhšie. Vedeli to už v starovekom Egypte odkiaľ pochádzajú prvé zmienky o využití kvetín pri skrášľovacích kúrach. Každý kvet má pritom iné účinky. Vďaka tomu, že ich poznáme, vieme ich liečivú moc naplno využiť aj v prírodnej kozmetike.

Rozžiarujúca mimóza
Veľmi vzácna kvetina pochádzajúca z exotických trópov. V kozmetike sa využíva pre svoje omladzujúce a liftingové účinky. Zabraňuje vzniku pigmentových škvŕn a výťažky z nej tiež eliminujú vznik ekzémov. Vyskúšajte jej účinky na vlastnej koži. Sprchovací gél s kvetom mimózy kúpite v predajni Yves Rocher.



Omladzujúca fialka
Kto by nepoznal tento nádherný fialový kvietok. Napriek tomu, že je malý, jeho prenikavá vôňa sa šíri doďaleka. Výťažky z fialky majú hydratačné, zjemňujúce a omladzujúce účinky. Presvedčiť sa o tom môžete vďaka limitovanej kolekcii Fialka, ktorú teraz nájdete v predajni Manufaktura.

Protizápalový harmanček
Harmanček má drobné biele kvietky so žltým terčíkom v strede. Rastie na lúkach, ale pestovať ho môžete aj na záhrade. Príjemne vonia a okrem liečivých účinkov pri prechladnutí, pôsobí výborne aj na pleť. Má protizápalové účinky, takže pomáha pri liečení kožných problémov a vyrážok.

Krém na ruky s harmančekom značky Alverde, ktorý pomáha podráždenej pokožke, kúpite v drogérii DM.

Omamná levanduľa
Modrofialový kvet levandule má široké využitie. Do kúpeľa ju pridávali už starovekí Gréci a vďaka svojim protizápalovým účinkom sa začala využívať aj v medicíne. Levanduľa má protizápalové, dezinfekčné a antibakteriálne účinky. Bio kvetová voda s extraktom levandule od značky Dr. Feelgood, dôkladne vyčistí a dezinfikuje aj citlivú, presušenú, aknóznu, dokonca aj slnkom spálenú pleť. Kúpite ju napríklad v predajni Biopark.



Zázračný nechtík
Egypťania používali nechtík ako omladzujúci prostriedok. Silu žltooranžového kvetu poznali však aj naše staré mamy. Peeling Freud od Alverde s bio extraktom nechtíka, ktorý kúpite v DM drogérii, jemne ošetrí vašu pleť, vďaka čomu bude jasná a čistá.

Ošetrujúca arnika
Horská rastlina s typickými veľkými žltooranžovými kvetmi. Na Slovensku je chránená a vo voľnej prírode sa veľmi nevyskytuje. Naraziť na ňu môžete v rakúskych horách. Výťažky z kvetov sa používajú na regeneráciu pokožky a hojenie kožných ochorení. Hydratačný krém na ruky s arnikou nájdete napríklad v predajni Yves Rocher.



Čaro kvetov môžete objaviť aj na III. ročníku FESTIVALU ZÁHRAD v Bory Mall, ktorý sa uskutoční od 13. do 15. apríla. Okrem veľkej výstavy bonsajov na vás čakajú inšpirácie od záhradných architektov a floristov, či tipy ako pestovať bez chémie. V ponuke bude taktiež množstvo záhradného sortimentu, od sadeníc stromčekov, priesad, trvaliek až po záhradnú techniku. Tešiť sa môžete aj na bohatý sprievodný program nielen pre dospelých, ale aj pre deti. Okrem zábavy a novej inšpirácie si tak môžete z FESTIVALU ZÁHRAD odniesť kúsok zelene, či už domov na záhradku, alebo na váš sídliskový balkón.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára