10. januára 2018

Igelitkám odzvonilo: Prišiel nový ekologický zákon.

Slováci budú odteraz nakupovať šetrnejšie. Od januára je tu nový ekologický zákon. Igelitové tašky v obchodoch viac nebudú zadarmo. Zbierate igelitky alebo tašku nemáte nikdy po ruke a pri každom nákupe si beriete novú?


Nový zákon má za cieľ znížiť našu spotrebu igelitiek o vyše 90 percent. Plastové tašky v obchodoch síce dostanete, ale od nového roka sú povinne spoplatnené. Na dodržiavanie zákona si posvieti obchodná inšpekcia. Pri nákupe budete mať na výber aj iné druhy tašiek z papiera alebo textilu, ktoré sú ekologickejšie a ich cenu zákon neurčuje.

Buď Ekoista

Nový zákon neznamená, že odteraz miniete majland na igelitky, na ktoré ste zvyknutí. Dokonca ani to, že budete niesť nákupy vo fádnych papierových taškách. Šetriť naše životné prostredie je potrebné... Ako si zaobstarať trendy fashion EKO tašku „Som Ekoista“ a robiť už len štýlové nákupy?




Vymeň nudné za fashion

EKO taška nemusí byť nudná a obyčajná... V Bory Mall môže byť trendy fashion, je to predsa doplnok vášho outfitu. Prineste 20 ks nudných igelitiek do Bory Mall a odneste si tie najštýlovejšie EKO tašky, a to úplne ZADARMO. Každý dizajn je limitovaná edícia. Chceš tašku? Buď Ekoista.

Čo s vyzbieranými igelitkami?

K dispozícii budú od 15.1. na Infostánku v Bory Mall len do vyčerpania zásob. Platí však pravidlo – prinesené igelitové tašky musia byť čisté a zložené. Ďalej pôjdu na recykláciu a použijú sa aj na výrobu brmbolcov, príveskov a iných kreatívnych ozdôb. Recyklo edícia obľúbenej akcie Borci z Bory Mall sa uskutoční 27. – 28.1. v Bory Mall.

Ak si Ekoista, recykluj!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára