23. februára 2017

Ste pripravený na pohovor? Možno vám pomôžeme viac ako si myslíte


Získať novú prácu nie je v dnešnej veľkej konkurencii jednoduché. Aj keď podľa vás spĺňate všetky profesijné predpoklady a na pohovor idete s tým, že nikto iný ako vy tú prácu dostať nemôže, výsledok je opačný. Kde sa stala chyba? Možno ste podcenili niektorý z bodov, na ktoré sa pozrieme.

Prišli ste na čas?
Nie je nič horšie, ako prísť na dohodnuté stretnutie neskoro. Aj keď sa hocikedy môže stať, že vynechá autobus alebo ostanete v dopravnej zápche, neobstojí to ako ospravedlnenie aj keď je to pravda. Vyrazte v dostatočnom predstihu.



Zvolili ste vhodné oblečenie?
Nemusíte povedať ešte ani jedno slovo a už sa vaše šance získať prácu zmenšili na minimum. Obliecť sa slušne na pohovor je jedna zo základných vecí a osobe na druhej strane stačí niekoľko sekúnd, aby si na základe toho utvorila o vás obraz.

Viete odpovedať na základné otázky?
Mnoho ľudí si myslí, že odpovede na otázky typu „povedzte nám niečo o sebe“ alebo „aké sú vaše najväčšie úspechy“ vysúka automaticky z rukáva. Na pohovore však zohráva svoju úlohu stres a neznáme prostredie. Pripravte si dopredu ucelené a jasné odpovede na otázky „prečo chcete pracovať pre nás“ alebo „prečo by sme mali vybrať práve vás.“ 




Prejavili ste dostatočný záujem?
Nestačí len prísť, odpovedať a odísť. Správny pohovor by mal obsahovať otázky nielen zo strany firmy na vás, ale aj z vašej strany na firmu. Nie je nič horšie, ak sa predstavíte, odpoviete na otázky druhej strany a keď vás vyzvú, čo by ste sa chceli spýtať vy, poviete „asi nič.“ Prejavte záujem o prácu a pripravte si dve-tri otázky k pracovnej náplni, ktoré vás najviac zaujímajú. 

Profesia Days Bory Mall Edition
Chystáte sa zmeniť prácu? Možno vám pomôžeme viac ako si myslíte. V rámci Profesia Days Bory Mall Edition vám ochotne poradia ako sa pripraviť na pohovor špecialisti z personálnej agentúry Grafton a konkrétne pracovné miesta bude ponúkať nielen „Naj zamestnávateľ 2016“ spoločnosť Volkswagen Slovakia, ale aj samotné prevádzky nášho nákupného centra. Tešíme sa na vás.

16. februára 2017

Keď sa vás jar opýta, ako ste sa starali o pleť v zime...



Zimné mesiace sú pre našu pleť záťažovou skúškou a preto by sme jej v tomto období mali venovať špeciálnu starostlivosť. Základným pravidlom, platným počas celého roka, je jej dostatočná hydratácia. Opýtali sme sa kozmetickej poradkyne zo salónu Lara Beauty, Bory Mall, ako sa  starať o našu pleť v zimnom období, ako jej dodať po mrazivých a veterných dňoch potrebnú hydratáciu? Čo robiť, ak nám dáva signály, že niečo nie je v poriadku. 

Ako sa mení kvalita pleti v zime?

Počas zimných mesiacov klesá teplota a vlhkosť vzduchu. Pleť zaznamenáva prudké výkyvy teplôt prechodom z vykúrených miestností  do mrazivého počasia. Ak v tomto období pleť nechránime, veľmi trpí. Prejavy nedostatočnej starostlivosti na seba nenechajú dlho čakať. Na tvári a na tele sa objavujú začervenané fľaky a suché šupinky. Okrem toho riskujeme popraskané pery, lámavé nechty a zhrubnutú pokožku.


Mali by sme počas chladných dní používať inú kozmetiku?  

Určite áno. Nie každý krém dostatočne hydratuje. V zime by mali krémy, séra a toniká obsahovať väčší podiel tuku a vonkajší obal by mal tvoriť olej. Na pokožke zanecháva mastnejší film a bráni tak odparovaniu vlhkosti. Odporúčam používať výživné a regeneračné krémy. Vhodné sú prípravky pre citlivú pleť, ktoré obsahujú upokojujúce látky. Sú to napríklad zelený čaj, lecitín alebo extrakt z planktónu.  

Čo odporúčate ako podporu základnej dennej starostlivosti o pleť v zimných mesiacoch?

Kvalitný make-up. Určite sa do jeho nákupu oplatí investovať. Zloženie kvalitných make-upov je vysoko hydratačné a bohaté na minerály. Účinok ochranného zimného krému ešte znásobia. Netreba zabúdať ani na nočné krémy s prírodnými zložkami. Viažu vlhkosť v bunkách, ukladajú ich a udržiavajú aj na povrchu pleti. Tá potom vydrží celé hodiny svieža a pružná. 



Akú kozmetiku, či procedúry ponúkate svojim klientkám v zimnom odbobí?

Klientkám v našom salóne odporúčam na presušenú pokožku namáhanú mrazivými dňami  kozmetické ošetrenie, ktoré pleť zvláčni, zregeneruje a rozjasní. Overený mám intenzívne hydratačný program od SKEYNDOR POWER HYALURONIC alebo značku SYN CARE.  Obľúbené sú tiež hydratačné botoxové masky, ktoré dodajú pleti stratený objem aj bez ihiel. Tohtoročným hitom sú alginátové masky. Ich súčasťou je morská riasa Algi, ktorá rastie 
v morských vodách pozdĺž bretónskeho pobrežia. V tejto časti Francúzska ju nazývajú „chlieb mora“. Neobsahuje cholesterol, nemá tuk a poskytuje veľké množstvo vitamínov a minerálov.

Ako môžeme podporiť regeneráciu pleti v zime a po zimných mesiacoch?

Zdravo sa stravovať. Zahrnúť do jedálnička vitamíny, veľa ovocia a zeleniny, ale dopriať pleti hydratáciu aj z vnútra. Čo znamená dodržiavanie pitného režimu. Najlepšie v podobe čistej vody, minerálok, alebo bylinkových čajov. Samozrejme, veľa športovať a nepodceniť dostatok spánku. Stále však platí základné pravidlo, vybrať si krém podľa typu pleti a aspoň raz mesačne absolvovať jej čistenie.


 Foto a rozhovor: Lara Beauty, Bory Mall

9. februára 2017

Päť horúcich tipov na valentínsky darček pre vašu lásku 


Sviatok sv. Valentína už klope na dvere. V tento deň svojim polovičkám potvrdíme objatím, darčekom, či milou pozornosťou to, čo už dávno vedia, niektorí zatiaľ možno iba tušia a mnohí sa to práve v tento deň dozvedia :). Ak si lámete hlavu nad darčekom pre svojho Valentína, či Valentínku, máme pre vás pár inšpiratívnych tipov, ktorými zaručene zabodujete.

1.    Spodná bielizeň - ideálny valentínsky darček

Páni, toto je absolútne osvedčený tip ako vyčariť na tvári vašej partnerky spokojnosťou žiariaci úsmev. A súčasne urobiť radosť, okrem drahej polovičky, aj sebe. Elegantné, či zvodné spodné prádlo na vás čaká v predajniach Madam Podprsenka. Rovnako vďačne budú na vás pozerať vaši partneri, z ktorých v tento špeciálny večer urobíte roztomilých domácich maznáčikov v spodnom prádle s valentínskym motívom.



2.    Tá najkrajšia z voňaviek...

Skúste svojho miláčika prekvapiť novým parfémom. Vy ste tí, ktorí poznajú svoje polovičky najlepšie a tak zaručene nebudete mať problém vybrať parfém, ktorý zavonia vám obom. Vôňa, ktorou obdarujete svoju lásku, sa vám už navždy bude spájať s tohtoročným Valentínom. Nechajte si poradiť v parfumérii Fann, alebo Marionnaud.

3.    Overené a jednoducho božské

Také je čokoládové pokušenie, ktorému neodolá on, ani ona. Oriešková, nugátová, hodvábne mliečna alebo pikantne horká. Taká, na akú máte chuť. Edíciu valentínskych cukroviniek z pravej belgickej čokolády v tvare srdiečok, alebo v elegantných valentínskych baleniach nájdete napríklad v predajni Delikateso. 


4.    Darujte zážitok

Ak chcete vybočiť zo štandardu, skúste svojmu milému, či milej podarovať  zážitok v podobe dovolenky, víkendového welness pobytu,  alebo poznávacieho zájazdu. Ponuka je bohatá, stačí navštíviť napríklad cestovnú kanceláriu Firo tour, či Neckermann. Možno zainvestujete viac ako inokedy, ale investícia do spoločných zážitkov a nezabudnuteľných spomienok zostane navždy.

5.    Sezónny tovar s valentínskym motívom

Valentínska ponuka v prevádzkach s rôznym sortimentom je dnes skutočne nevyčerpateľná. Takmer každá má pre vás pripravené valentínske edície, či sezónny tovar s valentínskymi motívmi. Môžete si vybrať zo širokej ponuky - od kníh, či doplnkov až po technické hračky. Inšpiráciou vám môže byť napríklad štýlový valentínsky sen z MOHITA s milými aplikáciami srdiečok, alebo parádna kabelka s doplnkami v tvare srdca z CUBE.



 A nezabudnime na to, že valentínsky sviatok je o zamilovaných, teda o vás dvoch. Starostlivo vybraný darček by ste mali svojej polovičke podarovať v špeciálnej atmosfére. Príďte skôr domov z práce, zapáľte sviečky, pripravte chutnú večeru, spustite to správne CD a výnimočný večer so špeciálnym darčekom môže začať. Užite si ho a nezabudnite si povedať ako veľmi sa ľúbite :).