29. novembra 2017

Vianočné trendy 2017: Aké dekorácie sú v móde?

Aj tento rok prišli Vianoce a rozhodne nie sú rovnaké ako tie minulé. Odeté sú do celkom nového šatu. Duch Vianoc síce ostal rovnaký, zmenila sa však výzdoba, zjav, charakter... Horúce trendy týchto Vianoc volajú po netradičných prvkoch s modernými riešeniami.


Duch Vianoc
Je dôležité, aby výzdoba mala svoju dušu, aby rozprávala príbeh. Každá rodina, mesto alebo aj niektoré obchodné centrá majú svoj vlastný vianočný príbeh, ktorý naplní srdcia ľudí unikátnou sviatočnou atmosférou. Vianoce dýchajú láskou a pokojom - to je základným prvkom týchto sviatkov. Storytelling je aktuálny trend týchto Vianoc.

Mágia
Poslaním vianočných dekorácii  je rozosievať čaro a mágiu. Zahrať by mali malé svetelné divadlo. Hlavnú úlohu tohtoročného príbehu Vianoc hrá jednoduchá línia prvkov, svetelné zdroje v tvare sviečok a najrôznejších svetelných dekorácií ako lustre, prskavky a iné. Pre niekoho  môže mágia spočívať v netradične vyzdobenom vianočnom stromčeku, pre ďalšieho v miliónoch svetiel a pre iného vo zvieratkách či vianočných postavičkách. Čo je to najviac magické pre vás?

Zvieratká
Rozhodnutie, ktoré zvieratká budú bývať pri vašom vianočnom stromčeku, je len na vás. Kreativite sa skutočne medze nekladú. Môžu to byť jelenčeky, lane, sovy, kamzíky, medvede, veveričky, svište či mačičky... Povolené sú rôzne veľkosti zvierat a ich prevedenie, môžu byť svetelné, plyšové, z prírodných materiálov...

Inšpirácia v klasických aj moderných rozprávkach
Vianoce už nie sú len o sobíkoch, anjelikoch a škriatkoch. Preneste sa do detstva! Buďte originálni a stavte na známe rozprávkové bytosti. Inšpirujte sa obľúbenou rozprávkou! Môže to byť hoc aj sova z príbehov o Harry Potterovi alebo biely králik z rozprávky Alica v krajine zázrakov. Podstatou je vyvolať emóciu a prekvapenie. Dopredu neviete, čo vás za rohom nákupnej uličky či stenou vašej izby čaká.

Originálny vizuál
Upustite od tradičných nerozbitných gulí na vianočnom stromčeku a ozdôb z výpredajov. V popredí je jednoduchosť a čisté línie, dôraz je na kvalitné materiály a ich spracovanie. Vymeňte dekorácie strojovej výroby za ručne robené ozdoby, ktoré urobia dojem. Vyšívané zvieratká, ozdoby zo šúpolia, venčeky na dvere a iné ručne robené výrobky z prírodných surovín vnesú do vašej rodiny príjemnú voňavú atmosféru. Tú môžete navyše dokúzliť korenistou vianočnou vôňou. Vianoce sú predsa tie najvoňavejšie sviatky v roku!

Farby Vianoc
Ak chcete byť originálny, môžete vymeniť tradičnú zelenú farbu vianočného stromčeka za čiernu, bielu, zlatú či ružovú. Rovnako tak k nemu doladíte vianočné dekorácie. Dbajte však na to, aby aj tie spolu navzájom ladili a ladiť by mali aj k farbám vášho nábytku, stenám, závesom či kobercom.

Vianoce sú jedným z najšťastnejších období celého roka. Preto sa každý rok snažíme urobiť maximum pre ich čo najkrajšie prežitie v kruhu našej rodiny a blízkych. Vianočné dekorácie sú neodmysliteľnou súčasťou, práve tie totiž dotvárajú pravú vianočnú atmosféru. Našťastie je u nás dosť predajní s krásnym výberom vianočných ozdôb a jediným problémom bude si vybrať. :-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára