8. novembra 2017

5 dôvodov, prečo jesť čokoládu

Všade sa píše ako cukor, soľ, múka a mlieko sú našimi najväčšími nepriateľmi. Samozrejme, treba žiť zdravo a všetkého veľa škodí, ale v prvom rade by sme mali počúvať svoje telo. Bojujete s ním, alebo mu dáte, čo potrebuje? Poznáme 5 dôvodov, prečo si dať čokoládu a nerobiť si z toho ťažkú hlavu!



Antioxidanty
Okrem toho, že sa hovorí, že tmavá čokoláda je dobrá na vyliečenie zlomeného srdca, obsahuje vysokú koncentráciu antioxidantov. Surové kakao je bohatým zdrojom betakaroténu, železa, bielkovín, omega 3 kyselín, vápniku, zinku, medi, draslíku, síry, vitamínov skupiny B a horčíka.



Je dobrá na srdce
Priaznivo vplýva na srdce, zlepšuje cirkuláciu krvi a znižuje tlak. Čokoláda pomáha zlepšiť pružnosť ciev a znižuje krvný tlak. Ak vás trápi “vysoký cholesterol“, vyskúšajte denne zjesť niekoľko tabličiek tmavej kvalitnej čokolády, uvidíte, čo to spraví. Môžete si tým zároveň znížiť aj riziko srdcových ochorení o 30 percent.



Bráni starnutiu
Ak chcete ostať dlhšie mladá/ý, v kombinácii so športom a zdravým životným štýlom je cesta čokolády skvelým spôsobom proti starnutiu. Čokoláda totiž chráni našu pokožku, oči, mozog a ďalšie orgány pred starnutím. No čo, už si predstavujete, ako sa vám tablička roztápa na jazyku?



Znižuje riziko infarktu
Výskumníci prišli na to, že pravidelná konzumácia niekoľkých kociek čokolády dokáže znížiť riziko infarktu až o 50 percent. To je celkom dosť, čo poviete? Ak k tomu pridáte jej nezameniteľnú sladkú chuť, nie je nad čím rozmýšľať.



Pozor, nie je čokoláda ako čokoláda!
Nie každá čokoláda je zdraviu prospešná. Preto si zvoľte skôr tmavú čokoládu s minimálnym obsahom kakaa 60 percent.  V opačnom prípade bude vaša sladká pochúťka zdrojom zbytočných kalórií v podobe množstva cukrov a tukov. Povedzme si úprimne, toto vaše telo určite nepotrebuje.



Festival Káva – čaj – čokoláda 2017
Už po štvrtýkrát si budeme môcť v Bratislave vychutnať nezameniteľnú chuť čokolády na Festivale Káva – čaj – čokoláda 2017 v dňoch 18.-19.11.2017 v Bory Mall. Predstavia sa nám vybraní pražiari, čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj výrobkov či dobrôt bezprostredne súvisiacich s kávou, čajom a čokoládou. Čakajú nás ochutnávky, priamy predaj, predstavenie tradičných aj netradičných značiek, produktov a firiem, bohatý sprievodný program a samozrejme, ďalšie  kolo Latte Art Show. Dosť bolo slov, privoňajte si k atmosfére, ako to na tomto podujatí plnom chutí vyzeralo minulý rok




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára