25. januára 2017

Dovolenka v zime? Prečo nie!

Cítite sa unavení, reagujete podráždene, strácate motiváciu k práci? Alebo ste zrazu bez nápadov a invencie? Vaše telo vám jasne hovorí: „Potrebujete si oddýchnuť.“ Hoci je u nás zvykom ísť na dovolenku hlavne v lete, telo je dobré regenerovať viac krát do roka. Podľa odborníkov by mala byť dovolenka protikladom k činnosti, ktorú vykonávate po celý rok. Preto ak sedíte celý deň pri počítači, skúste viac aktívnu dovolenku. Ak je vaša práca fyzicky namáhavá, odporúčame tráviť voľný čas skôr v pokoji a pohode. V oboch prípadoch vám ponúkame niekoľko zaujímavých inšpirácií. J


Zimné dovolenky

Aj v zime si môžete vybrať dovolenku podľa vašej chuti či aktuálnej pohody. Dokonalý relax nájdete vo viacerých strediskách už aj na Slovensku. Príjemné prechádzky krásnou prírodou, upravené bežkárske trasy, večerný wellness, miestne špeciality ponúkajú strediská v Nízkych či Vysokých Tatrách.

Ak zvolíte alternatívu aktívneho športu a ste fanúšikom kvalitného lyžovania, vyskúšajte susedné rakúske Alpy. Keď chcete svoju dovolenku spojiť aj so zaujímavým gastronomickým zážitkom, odporúčame zájsť do talianskych alebo francúzskych Álp. Cestovná kancelária FiroTour  ponúka pobyty aj do Slovinska či Švajčiarska. Tieto destinácie nie sú pre našincov zatiaľ celkom objavené. Možnosť nových zážitkov a spoznávania miestnych atrakcií je preto lákavá. 


Exotické dovolenky

Už dávno neplatí, že k moru sa chodí iba v lete. Práve naopak. Veď mnohí z nás snívajú vymeniť  nevľúdne chladné dni za horúce slnko, biely piesok a teplé morské vlny. Aj v tomto prípade máte na výber množstvo krásnych miest.


V Magic Travel v Bory Mall napríklad odporúčajú Jamajku. Z ostrova ležiaceho v Karibskom mori máte na skok aj na Kubu. S jej návštevou už dlho neotáľajte. Nikto nevie ako dlho tam vydrží súčasný politický režim a po jeho zmene už „ostrov slobody“ nikdy nebude taký jedinečný a výnimočný. Preto je táto destinácia hitom tejto sezóny.  
Medzi  zatiaľ menej objavené oblasti patrí Zanzibar, ktorý tiež láka bielym pieskom a tyrkysovým morom. Stále viac turistov navštevuje aj Madagaskar, ktorý je typický svojou prenikavou vanilkovou vôňou.



Dovolenku ušitú presne na mieru, vám radi pripravia a ponúknu odborníci v našich cestovných kanceláriách. Neváhajte dlho. Veď dovolenka  s množstvom nových a nezabudnuteľných zážitkov patrí vždy k tým najlepším investíciám. J

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára