23. novembra 2016

ZMYSLENÁ ČIPKA I V CHLADNEJŠÍCH DŇOCH



Čipka už dávno nie je výsadou len spodnej bielizne. Ukázať podprsenku s čipkou je dosť prvoplánové, obliecť si však hodvábne tielko na rolák rozhodne nie. Táto sezóna prináša so sebou dávku originality v nosení tohto delikátneho materiálu na spôsoby, ktoré nie sú až tak bežné.


Základom je kombinácia dvoch navzájom odlišných materiálov - čipky a pleteniny, bavlny či semišu. Kontrast týchto dvoch látok spôsobí, že budete neprehliadnuteľná nielen v práci, ale i na večierku. Kúsok s čipkou nechajte pokojne vykúkať zo svetra či spopod saka, alebo si hodvábne tielko s rafinovaným zakončením oblečte na rolák. Hrubej látke dodá jemnosť a vášmu outfitu originalitu.

V BORY MALL nájdete tieto krásne čipkované kúsky:



Foto: archív Mohito, Pinterest

15. novembra 2016

3 dôvody prečo neodkladať vianočné nákupy


Niekto nakupovanie miluje, niekto ho miluje menej, ale každý rád obdaruje svojho blízkeho. Hlavne počas Vianoc, ku ktorým patria šťastné tváre a množstvo baliaceho papiera, nakupujeme o čosi viac. Chceme urobiť radosť svojej rodine a dopriať všetkým chvíle lásky a pokoja. Aby ste si tieto sviatky užili ešte viac, odporúčame – nakupovať skôr ako na Štedrý deň. Zhrnuli sme dôvody, prečo. 

1. Nemusíte sa ponáhľať
V prípade, že sa na lov darčekov vyberiete skôr a nestihnete kúpiť všetko, čo ste chceli, stále máte čas vrátiť sa o pár dní a nákupy dokončiť. Nebudete tak musieť vziať prvé, čo vám padne do ruky. Môžete si najskôr spraviť prieskum, čo kde je a ponuku si porovnať. Inou možnosťou je tiež sledovať náš web a Facebook, kde vás o zľavách a vychytávkach budeme informovať.

2. Máte z čoho vyberať
Nájdete všetky veľkosti krásneho pleteného pulóvra a nič vám nezabráni kúpiť rovnaký sebe aj svojej mame. Je totiž z čoho vyberať a určite sa vám nestane, že bude vypredané. Všetko je na svojom mieste, poukladané tak, ako má byť a vy sa pokojne môžete vybrať k pokladni s presne tým kúskom, ktorý ste hľadali.

3. Ušetríte si čas
Kým ostatní lietajú po nákupnom centre, vy si už užívate Vianoce. Pri kakau doma alebo pri Rozprávkovom strome si so svojím dieťaťom vychutnávate Rozprávkové čítanie v Bory Mall. Už 26. 11. začíname 😊

Tip: Nechajte si darčeky zabaliť v Darčekárni Bory a prekvapte originálnymi krabicami z našej limitovanej edície. Nezabudnite si na Infpolult vziať blok z nákupu z našich prevádzok a jednu zo super škatúľ máte za symbolické 1 alebo 2 eurá.




2. novembra 2016

Pripravte trojchodové jesenné menu

Aj vás sychravé počasie nabáda k vareniu? Tak vyskúšajte tieto skvelé recepty od Dobrého jedla a pochutnajte si na tekvici, kačke či jablkách!
Predjedlo
PEČENÁ TEKVICA S KONOPNOU KRUSTOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

100 g kuskusu, 1 tekvica hokkaido, 4 lyžice olivového oleja, soľ, 1 lyžička tymianových lístkov, za hrsť petržlenovej vňate, 100 g konopných semienok (zoženiete v bioobchodoch), šťava z polovice citróna, 2 lyžice nastrúhaného parmezánu, mleté čierne korenie

1. Rúru predhrejte na 180 °C. Kuskus osoľte a zalejte vriacou vodou. Po 4 minútach zamiešajte.
2. Umytú tekvicu nakrájajte na 4 pravidelné kusy, zbavte jadierok a položte do plechu vystlaného papierom na pečenie.
3. Do kuskusu pridajte olej, soľ, korenie, tymian, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, konopné semienka (trochu si z nich nechajte aj na posypanie), citrónovú šťavu a parmezán.
4. Dôkladne premiešajte, zmes dajte do tekvicových misiek, posypte konopnými semienkami, pokvapkajte olivovým olejom a pečte vo vyhriatej rúre 40 minút.
Nepotrebujete žiadne nádoby na zapekanie. Poslúžia vám misky z vydlabanej tekvice.

Hlavné jedlo
KAČACIE PRSIA S ORECHOVÝM PILAFOM
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
4 ks kačacích pŕs, soľ, mleté biele korenie
Na pilaf: 1 lyžica olivového oleja, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 150 g špaldového bulguru, 70 g vlašských orechov, 310 ml kuracieho vývaru, zrnká granátového jablka na ozdobu
1. Pripravte pilaf: Rúru predhrejte na 180 °C. Do ohňovzdornej nádoby dajte olej a zohrejte ho na strednú teplotu. Pridajte očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno pokrájaný cesnak. Za občasného miešania opekajte 5 minút.
2. Pridajte opláchnutý bulgur a vlašské orechy podrvené na malé kúsky. Krátko opečte. Zalejte horúcim vývarom, prikryte pokrievkou alebo alobalom a dajte do rúry. Zapekajte 15 minút. Odstráňte fóliu a pečte ešte 5 minút. Vyberte z rúry a udržujte v teple.
3. Vo veľkej panvici zohrejte olej a osolené a okorenené kačacie prsia na nej opekajte kožou dole, kým nie sú zlaté a chrumkavé, asi 10-15 minút. Otočte a opekajte z druhej strany 10 minút. Nakrájajte na tenké plátky.
4. Do misiek dajte pilaf a navrch plátky kačacieho mäsa. Posypte zrnkami granátového jablka. Ihneď podávajte.
Ani ryža, ani zemiaky, ako príloha bude bulgur! Pilaf z predvarenej nalámanej pšenice s orieškovou chuťou si zamilujete.

Dezert
OBRÁTENÉ JABLKOVÉ KOLÁČIKY S JAVOROVÝM SIRUPOM
4 OKRÚHLE ZAPEKACIE FORMIČKY, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

200 g chladeného lístkového cesta, 4 pevné jablká, 110 g masla, 16 lyžičiek javorového sirupu, citrónová šťava

1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na 4 okrúhle pláty veľkosti zapekacích formičiek. 
2. Jablká olúpte a zbavte jadrovníkov. Pokrájajte na hrubšie kolieska. Na dno každej zapekacej misky dajte 4 plátky masla a 4 lyžičky javorového sirupu. Na to poukladajte kolieska jabĺk a pokvapkajte trochou citrónovej šťavy. 
3. Na každú formičku položte ako „pokrievku“ plát cesta. Úhľadne ho pritlačte k okrajom a povrch párkrát prepichnite vidličkou. Vo vyhriatej rúre pečte asi 40 minút do zlatista.
4. Po upečení nechajte koláčiky 10 minút chladnúť, potom každý prekryte tanierikom, opatrne preklopte a odoberte formičku a podávajte.

Servírujte s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s lyžičkou hustej kyslej smotany.
Dobrú chuť vám praje Dobré jedlo!