26. októbra 2016

5 ĽAHKÝCH TRIKOV NA ULTRA-ORGANIZOVANÝ ŠATNÍK

Poznáte to. Stojíte ráno pred skriňou a ste bezradná. Nielenže neviete čo na seba, ale zo skrine sa na vás valia kopy oblečenia rôznych sezón a jediné na čo sa zmôžete je plač. Držte sa našich trikov a ranné obliekanie vám odteraz nebude trvať viac než päť minút!

ORGANIZOVANIE PODĽA FARBY
Ak máte toho naozaj veľa, roztrieďte si oblečenie podľa farby v zástupe od bielej po najtmavšiu. Viac to lahodí oku a vám sa bude ľahšie vyberať a kombinovať.

VŠETKO VIDITEĽNÉ
Usporiadajte si šatník vrátane topánok tak, aby ste videli každý jeden kúsok. Posledné, čo ráno potrebujete, je rozmýšľať o tom, čo sa nachádza za prvým radom tričiek. Tiež si oddeľte letné veci od zimných, aby ste mali sezónny prehľad.

TOPÁNKY AKO UMENIE
Správajte sa k topánkam ako k umeleckým dielam. Uložte ich pekne do poličiek alebo do úložného priestoru určeným na ne, nikdy ich však nehádžte vedľa dverí či do skrinky na kopu. Nielenže sa takto ničia, ale môžete stratiť prehľad, čo už vlastníte.

ROVNAKÝ VEŠIAK NA VŠETKO
Znie to ako hlúposť, ale uvidíte ten rozdiel. Investujte do setu rovnakých vešiakov z dreva na všetky svoje veci. Budú pôsobiť uhladenejšie a sú šetrnejšie k oblečeniu.

INVESTUJTE DO SYSTÉMU
Ak máte nespočetne veľa doplnkov a prerastajú vám cez hlavu, investujte do úložného systému. Kabelky, šperky a iné čačky naukladajte do priesvitných plastových škatúľ s vrchnákom. Fotografie jednotlivých kúskov nalepte spredu boxu a už nikdy nebudete strácať nervy pri hľadaní tej pletenej tašky z Toskánska! Chce to síce investíciu, ale váš partner i vaše mentálne zdravie vám neskôr určte poďakujú.


Autor: Jana Tomas

Foto: Pinterest

17. októbra 2016

5 tipov na čo myslieť pri plánovaní svadby


Je úplne jedno či plánujete veľkú pompéznu svadbu alebo len malú rodinnú oslavu. Taký dôležitý deň, ako je ten svadobný, so sebou prináša okrem množstva radosti a spečatenia vašej lásky aj pár „drobností“, na ktoré je potrebné myslieť včas. Zhrnieme vám najdôležitejšie z nich.

1.    Miesto obradu a svadby 
Či už ste snívali o svadbe v kostole alebo obrade v krásnom renesančnom zámku - hlavné je rezervovať si miesto včas. Záleží od mnohých faktorov, nezabudnite, že často je nutné dohodnúť si termín aspoň rok dopredu.

2.    Hostia
Znie to ako zábava? Áno, zábava, ktorá vám zaberie kopu času. Zoznam pozvaných, pozvánky, zasadací poriadok... A čo s tými vegetariánmi!? Aké menu im pripraviť? Požiadajte o odpoveď v pozvánke.

3.    Program 
Určite nechcete, aby sa vaši známi na vašom najkrajšom dni nudili. Dajte im dôvod poriadne sa zabaviť! Živá hudba, skvelý repertoár, pár súťaží alebo ukážky obľúbených tradícii väčšinou rozprúdia skvelú náladu a všetci budú spokojní.
  
4.    Výzdoba 
Toto už máte určite dobre premyslené, ale predsa. Farebná kombinácia, typy kvetov a dekorácie vytvárajú celkový dojem vašej svadby a mali by korešpondovať so štýlom svadobných šiat.

5.    Fotograf a kameraman
Len to nenechávajte na rodinného známeho! Radšej si priplaťte a spomínajte s originálnymi fotografiami a videom.


Tak nech sa svadba vydarí a nezabudnite, že najviac záleží na tom, aby ste si tento deň užili.
Viac rád, tipov a svadobných inšpirácii nájdete v Bory Mall, 22. a 23. 10., na Bory Beauty & Wedding Show


14. októbra 2016

NENECHAJTE SI UJSŤ EMMA ZĽAVOBRANIE 13.-16.10.


Máte už svoju knižku so zľavovými kupónmi? Ešte nie? Tak rýchlo do stánkov kúpiť si nové číslo magazínu Emma alebo Pekné bývanie! Čaká vás veľa zaujímavých zliav a my sme pre vás vybrali tie najzaujímavejšie.

MÓDA
U väčšiny módnych značiek vás čaká zľava 20%, u niektorých však viac. Madam podprsenka ponúka zľavu až 30% na domáce a nočné oblečenie a v obchode Sedryk le Blanc dostanete zľavu až 50% na pánsky oblek. Toto je ideálny čas na zakúpenie horúcich jesenných vychytávok!

OBUV
Chýba vám v skrinke na topánky štýlová teplá obuv? V obchodoch Ecco, Reno, CCC, Office, Humanic a ďalších ich kúpite s 20% zľavou. Baťa vám dá zľavový kupón v hodnote 8 pri nákupe nad 39,99 € a Wojas 25 € pri kúpe nad 100 €.

ŠPORT
Ak holdujete športu, alebo sa chystáte udržať si letnú postavičku aj počas zimy, je čas dokúpiť si potrebnú výbavu. V Nike, Adidas a Intersport vás čaká 20% dole z pôvodnej ceny tovaru, v Husky outdoor & Kemp 40% na vybraný sortiment!

DOPLNKY
Kabeliek nie je nikdy dosť a preto treba využiť šancu, kedy ich kúpite lacnejšie! V Carpisa, Lara Bags a NYMPH ich nájdete s 20% zľavou. Doplnky sú korením každého outfitu, preto neváhajte skočiť do obchodov Sofia či Bijoux, kde vás čaká dokonca až 40% zľava!

ZDRAVIE A KRÁSA
Potešte sa parfumom, či obľúbeným mejkapom v predajni FAnn, Marionnaud alebo Pupa (20%) alebo si doprajte zaslúžený oddych v salóne Lara Beauty s 15% zľavou. Víkendy sú predsa na hýčkanie!

V Bory Mall vás čaká mnoho ďalších zliav - celý zoznam nájdete v knižke s kupónmi.

Tešíme sa na vás!

10. októbra 2016

ZAMATOVÁ REVOLÚCIA



Trendy a materiály sa každoročne dokola opakujú, no tento tu už dávno nebol. Zamat hrá túto sezónu hlavnú úlohu a tentokrát ho môžete pokojne nosiť nielen večer, ale kľudne i cez deň do práce.

Ak sa necítite na zamatové sako či šaty, nevadí. Môžete s týmto trendom začať pomaličky od doplnkov, čo bude rovnako efektné. Kendall Jenner s ním začala už v lete, keď k šortkám a tričku zvolila zamatové čižmy na hrubom podpätku.
Základom je nedávať ho do outfitu príliš veľa a kombinovať ho s jednoduchými kúskami a materiálmi ako sú jeansy, či obyčajné tričko. Veľkým hitom tejto sezóny je spojenie zamatových šiat na ramienka a bieleho trička, poprípade roláku. Vyzerá to dobre s holými nohami ale i hrubými pančuškami. Zamat ladí dobre s bavlnou, kožou, ale netreba sa báť kombinovať ho aj s plisom či rôznymi štruktúrami.


V Bory Mall nájdete tieto trendy zamatové kúsky:


3. októbra 2016

Zistite, či je to LÁSKA

Chcete vedieť, či váš vzťah vydrží a bude z toho love story na celý život? Odpovedzte na pár otázok v teste a dozviete sa, či je ten PRAVÝ.


1. Čo cítite, keď ste spolu?
a) som šťastná, že sa konečne vidíme, hoci sme sa videli aj včera...veľmi sa teším
b) cítim sa dobre, konečne sa mám s kým porozprávať
c) zvedavosť až vzrušenie, čo zase spolu zažijeme

2. Kde spolu najradšej trávite čas?
a) doma, v prírode, pri spoločných aktivitách
b) na party, festivale
c) v posteli



3. Uvažujete niekedy spolu nad budúcnosťou?
a) áno, rozprávame sa o rodine a o tom, aké by to bolo
b) áno, o budúcnosti sa rozprávame často, nie však tej spoločnej
c) nie, maximálne o tom, ako si užijeme víkend



4. Ako si predstavujete dokonalý víkend?
a) spoločný - doma pri knihe, filme, je to jedno, hlavne, že je blízko
b) s kamarátmi  a s priateľom niekde vonku
c) hocikde, kde môžeme byť aspoň chvíľku samy – nech sa zabavíme



5. Čo očakávate od tohto vzťahu?
a) lásku
b) porozumenie a pochopenie
c) vášeň



6. Čo ste ochotná do tohto vzťahu dať?
a) všetko, čo bude treba
b) svoj čas
c) neviem



.
.
.
.
.
.


Najviac odpovedí „a“ – Ste naozaj zamilovaná!

Viete, čo to znamená  - toto je jednoducho láska. Vy milujete jeho a on zase vás. Už to nie je len o vášni, ste šťastní, keď spolu trávite čas, hoci vedľa seba len ležíte. Môžete si navzájom veriť, rozumiete si a ste ochotní dať čokoľvek za to, aby to vyšlo. Možno by ste sa mohli posunúť ďalej, neuvažujete o svadbe? Navštívte Bory Beuty & Wedding Show  a načerpajte inšpiráciu na najkrajší deň vo vašom živote.



Najviac odpovedí „b“ – Váš najlepší kamarát?

Nie je to len o priateľstve? Vždy sa dobre zabavíte, porozprávate a zažijete veľa zábavy, ale „motýliky v brušku“ necítite. Na EMMA ZĽAVOBRANIE (13.-16.10 v Bory Mall) by s vami šiel, pretože zbožňuje  módu alebo vás? Zamyslite sa, čo od toho očakávate aj vy. Niekedy je lepší dobrý kamarát, ako partner, ktorý nemiluje alebo nie je milovaný – to predsa viete. Avšak, dajte tomu čas, možno z larvy vykukne krásny motýľ a bude z toho love story.

Najviac odpovedí „c“ – Iba milenec?

Najlepšie je vám spolu v posteli. Baví vás spontánnosť a nespútanosť tohto vzťahu, ale partnerstvo so zodpovednosťou a plánmi do budúcnosti si predstaviť neviete. Pokiaľ vám to však vyhovuje, všetko je v najlepšom poriadku. Nemusíte byť silou mocou súčasťou niečoho len preto, že sa to tak robí. Bavte sa, ale dajte si pozor, vzniká riziko, že jeden sa zamiluje a bude to brať vážnejšie, ako ten druhý. A ktovie, možno neskôr z toho bude naozajstná láska.