30. septembra 2016

STRARÁTE SA SPRÁVNE O SVOJ DENIM?

Denim nikdy v skutočnosti nevyšiel z módy, no tento rok je ho všade viac než dosť. Skôr než si zadovážite ďaľši pár drahých džínsov sa naučte, ako sa o ne postarať tak, aby vám vydržali naveky.


1. NEPRAŤ
Toto samozrejme netreba brať úplne doslovne, ale denim naozaj netreba často prať. Dosiahnete tým jedine ich vyblednutie v kratšom čase, než bolo plánované. Ak je džínsovina už “pre-washed”, častým praním ju viete dokonca skoro zničiť. Oblečte si ich minimálne 10x, než ich hodíte do práčky. Nebojte sa, nebude to poznať!

2. AKO NA FĽAKY
Ak ste sa náhodou obliali alebo máte fľak z makeupu, vezmite jemný prací prášok (najlepšie tekutý) a v vklepte ho do látky s pomocou vlhkej handričky. Nikdy fľak nešúchať ani neprať!

3. OSVIEŽENIE
Ak máte svoje obľúbené Levisky na sebe už trinásty krát a nechce sa vám ich ešte prať, dajte im malý “refresh”. Strčte ich do sušičky na prádlo s vonným obrúskom, do mrazáka alebo ich prejdite naparovačkou. Odtránite z nich akékoľvek baktérie spôsobujúce pach a džínsy môžete znova nosiť.

4. AK PRAŤ, TAK JEMNE A KRÁTKO
Ak ste ich už mali na sebe toľko krát, že vám takmer stoja samé v kúte, je načase ich oprať. Obráťte ich naopak, zvoľte čo najjemnejší program, dolejte tekutý prací prášok a operte ich v studenej vode. Najlepšie však uribíte, ak ich vyperiete v rukách. Ak sa vám dźínsy zdajú príliš tvrdé po vypraní, hoďte ich na pár minút do sušičky.

5. SKLADOVANIE
Džíny sa nevešajú, džíny sa skladajú. Preložte ich na trikrát a šup s nimi do skrine.

V Bory Mall nájdete široký výber rôznych druhov džinsov pre každý typ postavy:








22. septembra 2016

KEĎ SUKŇU, TAK MIDI


Aspoň jednu sukňu má v šatníku snáď každá žena. Túto sezónu sa na nás z každého rohu valia práve tie v dĺžke midi. My vám ukážeme ako ju nosiť a vy si ju určite zamilujete!

Midi sukňa má veľmi ženskú siluetu, pri ktorej vôbec nemusíte riešiť postavu. Jej dĺžka končí niekde medzi kolenom a členkom a ak si nájdtete správny strih a materiál, môžete v nej vyraziť kamkoľvek.  Ako ju kombinovať?

1. VYVÁŽENÝ LOOK
Ak máte midi s potlačou, zvyšok outfitu zvoľte v neutrálnych farbách a topánky vo farbe dopĺňajúcej sukňu. Váš outfit tak bude pôsobiť ucelenejšie.

2. KAMOŠKA S BOMBEROU
Keď spojíte dva hity tejto sezóny - midi a bomber bundu, vznikne dokonalý look! Nejedna blogerka vám bude závidieť.

3. S PONOŽKAMI? ÁNO!
Voľakedy nepredstaviteľné, teraz hitom ulíc. Ponožky v lodičkách vedia pôsobiť veľmi chic - ak zvolíte tie správne.

4. NEZVYČAJNÁ ASYMETRIA
Midi nemusí byť len klasika. Asymetrická sukňa v tejto dĺžke dodá vášmu klasickému outfitu extra šmrnc.


Autor: Jana Tomas
Foto: pinterest a archív značiek


19. septembra 2016

Naštartujte svoj deň správne

To, ako sa správame tesne po zobudení nás ovplyvní na celý deň. Čo robiť, aby vám energia vydržala až do večera a vy ste bez problémov zvládli všetky svoje povinnosti? Základom je kvalitný spánok a zdravá strava. Aký je to však kvalitný spánok,  aké potraviny sú tie správne a čo ešte môžete urobiť navyše sa dozviete v tomto článku.

Spánok
Veľmi dôležité je spať toľko hodín, koľko si vaše telo pýta. Štandardne uvádzaných osem hodín, totiž nemusí platiť pre každého. Aký čas potrebujete zistite, len tak, že si to odsledujete. Strávili ste v posteli šesť hodín a cítite sa fit? Tak počúvajte svoj organizmus a doprajte mu presne to, čo potrebuje.

Raňajky
Stavte na zdravie. Vyskúšajte ovocie a zeleninu alebo poctivo hustý grécky jogurt. Chutný smoothie dosiahnete napríklad zmiešaním pomaranča, cvikly, jablka a mäty. Zmiešajte si čokoľvek, hlavne nech vám chutí a cítite sa fresh. Ak milujete kávu, pozor – nepite ju na prázdny žalúdok, spôsobíte si viac škody ako osohu a nič nie je horšie ako bolesť brucha už od rána. Tip – navštívte Smooot Bory Mall a ochutnajte novinky plné vitamínov.

Pohyb
Cvičte. Je na vás, či vám vyhovuje ranná rozcvička doma pri otvorenom okne ešte v pyžame alebo radšej skočíte do fitka a nasajete športovú atmosféru. Ak máte ráno dostatok času alebo vám nevadí privstať si, zastavte sa v Goleme v Bory Mall, kde nájdete novo rozšírenú cvičiacu plochu a dobrú náladu. V prípade, že uprednostňujete vlastnú obývačku pustite si nejakú energickú hudbu a vykročte z domu s úsmevom.

Nápoj bohov
Vedeli ste, že už starí Inkovia poznali účinky dobre pripraveného čaju? Zalejte si napríklad zelený naštartujte sa. Ak si chcete nechať poradiť, navštívte predajňu OXALIS v Bory Mall, kde sú čaje od výmyslu sveta. Milujte kávu? Pripravte si ju pomocou frenchpress prístroja, ktorá vám oddelí zrnká od čarovného moku a vychutnajte si jej horkú chuť. Možnosťou je aj horúce kakao, ktoré zbožňovali už najstarší Mayovia. Najdôležitejšie však je vykročiť tou správnou nohou a zbytočne sa nemračiť!



13. septembra 2016

TOPÁNKY NA JESEŇ, KTORÉ MUSÍTE MAŤ!



Vybrali sme pre vás topánkové hity tejto sezóny, ktoré by vám v botníku určite nemali chýbať!

MULES
Tieto “našuchovačky” boli hitom jari a sú hitom aj jesene. Existujú vo vysokej i v nízkej forme, sú trendy a náramne pohodlné.
1. Nine West, 2. Mango, 3. H&M

NAD KOLENÁ
Čižmy nad kolená tu boli aj pred rokom, dnes sú populárne obzvlášť tie z brúsenej kože a semišu.
4. CCC, 5. Mohito, 6. Mango

METALÍZA
Metalické topánky sú možno na prvý pohľad nekombinovateľné, ale v skutočnosti sa hodia ku všetkému. Treba na to len odvahu!
7. Wojas, 8. Humanic, 9. Mango

CHIC STREET
Ak pohodlie nadovšetko, tak prečo nie štýlovo? Tieto ultra komfortné tenisky so štýlovým dizajnom osviežia každý casual outfit!
10. H&M, 11. Wojas, 12. Mango

NÁŠ TIP
 Krásne, hravé, štýlové. Také sú “slip-ons” od Reserved (14)


Foto: pinterest, archív značiek

5. septembra 2016

JESEŇ BUDE PASTELOVÁ!


To, že farbami roka 2016 sú rose quarz (staroružová) a serenity (svetlomodrá) sme sa dozvedeli už koncom minulého roka. Ale to, v akej veľkej miere ovládnu tieto pastelky i jesenné kolekcie každej značky, sme veru netušili ani my!

Ak vás po výpredajoch chytila chuť nakúpiť si zopár jesenných kúskov, určite ste si pri vstupe do obchodu všimli, že v kolekciách takmer všetkých značiek prevláda púdrová ružová a svetlomodrá - farby tak nezvyčajné na jeseň. Možno sa vám bude zdať, že sa na toto ročné obdobie nehodia, opak je však pravdou! Tieto jesenné kúsky môžete s ľahkosťou nosiť ešte počas posledných teplých dní tohto leta a v pokoji ich zaradiť i do svojich jesenných outfitov a pokračovať s nimi až do zimy. 

Ako ich kombinovať?
To, že farby roka sú dve neznamená, že ich musíte nosiť spolu - v tomto prípade však môžete. Spolu vyzerajú vynikajúco a doplniť ich môžete neutrálnymi odtieňmi ako krémová či biela. Ak sú tieto farebné kombinácie príliš nežné alebo romantické, môžete ich skombinovať napríklad s čiernou, ktorá ružovej dodá rockový nádych. Vojenská zelená a bordová sú tiež kamaráti s týmto odtieňom ružovej.
Ak si neviete rady, stačí sa riadiť týmto farebným manuálom:


V Bory Mall už teraz nájdete široký výber trendy jesenných kúskov vo farbách roka:



Autor: Jana Tomas / Janatini
Foto: Pinterest, Archív značiek




2. septembra 2016

5 tipov, ako zvládnuť začiatok školského roka

Hurá do školy, prázdniny sa skončili! Že vy ste žiadne nemali? No áno –  ste matka a prázdniny sú predsa pre deti. Po dvoch mesiacoch opäť zasadnú do školských lavíc a vy budete musieť s nimi zvládnuť návrat k povinnostiam. Všetko sa vráti do starých koľají, nebudete musieť každý deň vymýšľať program pre vaše úžasné hyperaktívne dieťa a naháňať starú mamu, nech ho postráži. Zabudnete na starosti, čo je s vaším nezbedníkom, budete vedieť, že pani učiteľka sa o neho už postará. Ak vaše dieťa miluje školu, gratulujeme, ak nie - dáme vám pár tipov, čo nepodceniť.   



1.       Motivujte dieťa do školy 
Komu by sa chcelo namiesto výletov, stanovania na dvore, či zábavy v aquaparku chodiť do školy a učiť sa počítať? Motivujte dieťa, že aj po prázdninách bude veselo. Nové krúžky, úžasná pani učiteľka a starí spolužiaci, ktorí budú s nadšením počúvať ostatné detské príhody. Ak nepomôže ani to, odmeňte ho za prvú jednotku drobnosťou, kúpte mu čokoládu alebo ho vezmite na wafle napríklad do La Maison des Waffles v Bory Mall.

2.       Vyzbrojte ho školskými pomôckami 
Nie je to len tak, prísť do školy. Každý rok nové zošity, farbičky, perá či  ceruzky – veď to poznáte. Ak by aj nejaké z minulého roka ostali, už dávno sú stratené pod posteľou alebo zabudnuté v školskej skrinke. Tip pre vás znie – myslite na to dopredu a nenakupujte tieto pomôcky v potravinách. Väčšinou sú tam drahšie a čas aj tak neušetríte, rady nakupujúcich siahajú až ku pečivu. Skúste to napríklad v TITI papiernictve v Boroch, kde môžete zároveň vyhrať skvelé detské ceny v súťaži.

3.       Nakúpte školákovi jesenné oblečenie
Deti rastú ako z vody, každý rok sú o čosi vyššie a potrebujú nové oblečenie. To však nie je vždy najlacnejšia záležitosť, preto vám poradíme – sledujte web Bory Mall, kde v kategórií ZĽAVY V OBCHODOCH nájdete info, kde sa dá nakúpiť lacnejšie.

4.       Zapíšte si nové povinnosti 

Máte zastrúhanú ceruzku? Tak poďme na to! Poznačte si nový rozvrh, všetky voľno-časové krúžky, ale aj povinné školské aktivity a nezabudnite na najbližšie rodičovské združenie. Nie je nič lepšie, ako mať všetko v notese alebo diári a predísť tak zbytočnému stresu. Urobte si v tom poriadok, skúste Google kalendár, poznámky v mobile a mamičky, milujúce vôňu papiera, zožeňte si klasický diár na napríklad v Panta Rhei.

5.       Relaxujte 

Na záver – oddýchnite si. Doprajte si šálku kvalitného zeleného čaju alebo čerstvo pomletej kávy a vychutnajte si pohľad na vaše krásne, šikovné dieťa. Veď v tom spočíva čaro života, v rodine, ktorá je pre vás všetkým.