30. septembra 2016

STRARÁTE SA SPRÁVNE O SVOJ DENIM?

Denim nikdy v skutočnosti nevyšiel z módy, no tento rok je ho všade viac než dosť. Skôr než si zadovážite ďaľši pár drahých džínsov sa naučte, ako sa o ne postarať tak, aby vám vydržali naveky.


1. NEPRAŤ
Toto samozrejme netreba brať úplne doslovne, ale denim naozaj netreba často prať. Dosiahnete tým jedine ich vyblednutie v kratšom čase, než bolo plánované. Ak je džínsovina už “pre-washed”, častým praním ju viete dokonca skoro zničiť. Oblečte si ich minimálne 10x, než ich hodíte do práčky. Nebojte sa, nebude to poznať!

2. AKO NA FĽAKY
Ak ste sa náhodou obliali alebo máte fľak z makeupu, vezmite jemný prací prášok (najlepšie tekutý) a v vklepte ho do látky s pomocou vlhkej handričky. Nikdy fľak nešúchať ani neprať!

3. OSVIEŽENIE
Ak máte svoje obľúbené Levisky na sebe už trinásty krát a nechce sa vám ich ešte prať, dajte im malý “refresh”. Strčte ich do sušičky na prádlo s vonným obrúskom, do mrazáka alebo ich prejdite naparovačkou. Odtránite z nich akékoľvek baktérie spôsobujúce pach a džínsy môžete znova nosiť.

4. AK PRAŤ, TAK JEMNE A KRÁTKO
Ak ste ich už mali na sebe toľko krát, že vám takmer stoja samé v kúte, je načase ich oprať. Obráťte ich naopak, zvoľte čo najjemnejší program, dolejte tekutý prací prášok a operte ich v studenej vode. Najlepšie však uribíte, ak ich vyperiete v rukách. Ak sa vám dźínsy zdajú príliš tvrdé po vypraní, hoďte ich na pár minút do sušičky.

5. SKLADOVANIE
Džíny sa nevešajú, džíny sa skladajú. Preložte ich na trikrát a šup s nimi do skrine.

V Bory Mall nájdete široký výber rôznych druhov džinsov pre každý typ postavy:








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára